HOAX: (Δεν) "Κάρφωσαν" σταυρό στο στόμα Χριστιανής (ακατάλληλο)

Κυκλοφορεί τις τελευταίες εβδομάδες στο ελληνικό διαδίκτυο (+μπλογκόσφαιρα) η παρακάτω (σοκαριστική ομολογουμένως) φωτογραφία με την είδηση για μια υποτιθέμενη σφαγή χριστιανών από μουσουλμάνους στη Συρία.


πηγή
πηγή
Οι πιο παρατηρητικοί βέβαια, ίσως να θυμούνται ότι κάτι τέτοιο "συνέβη" και πέρσι, κάποιες εκατοντάδες χιλιόμετρα νοτιοδυτικότερα:
πηγή
πηγή
Με μια έρευνα στο διαδίκτυο, η παλαιότερη ανάρτηση της συγκεκριμένης "είδησης" από ελληνικό ιστότοπο είναι μάλλον αυτή εδώ από το site filonoi.gr, ενώ διάφοροι διάλογοι και links παραπέμπουν ως πρώτη εμφάνιση στο (γνωστό και μη εξαιρετέο) defencenet.gr, αν και η ανάρτησή του δείχνει να έχει κατέβει.

Φυσικά δεν πρόκειται για ανακάλυψη των εγχώριων "λαγωνικών", η συγκεκριμένη "είδηση" κυκλοφορεί χρόνια τώρα στα ξένα αντίστοιχα site και blogs, όπως βλέπουμε σε αυτή την ανάρτηση από το Φεβρουάριο του 2011.

Αυτά και μόνο τα στοιχεία θα ήταν αρκετά για να αποκαλύψουν το ψευδές της "είδησης", αλλά ας ψάξουμε να βρούμε και από που προέρχεται αυτό το σοκαριστικό φωτογραφικό υλικό.

O Rémy Couture Πηγή
H φωτογραφία είναι εδώ και πολλά χρόνια* γνωστή στους μυημένους των underground ταινιών τρόμου και προέρχεται από το περιβόητο project (φωτογραφίες + μηκρού μήκους video) "Inner Depravity" του καναδού special effects artist Rémy Couture από το 2005. Το project ήταν προσωπικό του καλλιτέχνη με σκοπό να βελτιώσει τις τεχνικές του στο make-up τρόμου και περιελάμβανε πραγματικά ακραία και ενοχλητική gore εικονογραφία. Το φιλμ στο οποίο πριλαμβάνεται η επίμαχη σκηνή με τον σταυρό μπορείτε να το δείτε παρακάτω (προσοχή: είναι ακατάλληλο και αρκετά ακραίο).


500.000 rock & metal videos on ROCKTUBE and METALHEAD


*UPDATE 13.9.2013:
Εδώ π.χ. μπορείτε να δείτε την επίμαχη εικόνα όπως τη χρησιμοποίησε για τις ανάγκες ενός t-shirt η αγγλική death metal μπάντα Dragged Into Sunlight στα τέλη του 2011.

Ο ίδιος ο Coutoure, λόγω ακριβώς της πολύ ακραίας φύσης της δουλειάς του αντιμετώπισε προβλήματα με το νόμο και συνελήφθη (μετά από ένταλμα της Interpol) το 2009 με την κατηγορία της ηθικής διαφθοράς, για να αθωωθεί τελικά από το δικαστήριο τρία χρόνια αργότερα, αφού χρειάστηκε πρώτα να αποδείξει ότι δεν είχε διαπράξει κάποια από τις φρικαλεότητες που απεικόνιζε. Μια περίπτωση αντίστοιχη δηλαδή με τον Ruggero Deodato (σκηνοθέτη του περιβόητου "Cannibal Holocaust" του 1980) και τον Hideshi Hino (δημιουργό της επίσης απίστευτα ακραίας σειράς slasher ταινιών "Guinea Pig" στη δεκαετία του '80)

Όσους ενδιαφέρει το έργο του ως horror special effects artist, μπορούν να επισκεφτούν την παρακάτω ιστοσελίδα: http://www.remyfx.com/

Για την αξιαγάπητη κοπελίτσα της φωτογραφίας, που άθελά της μπλέχτηκε σε αυτή την αρρωστημένη απάτη, δεν μπόρεσα δυστυχώς να βρω κάποια πληροφορία...

2 σχόλια:

  1. Είστε ισλαμολάγνοι , μουσουλμανολάγνοι κ.λ.π. για τα εκατοντάδες θύματα από τρομοκρατικές επιθέσεις μουσουλμάνων σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική θα γράψετε κάποια διάψευση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή