HOAX: Οι Ρώσοι ΔΕΝ κατεβάζουν τανκς στην Ουκρανία από πολεμικά πλοία (...όχι ακόμα, τουλάχιστον)

Μέσα στο χαμό που γίνεται αυτές τις μέρες και τις κρίσιμες ιστορικές στιγμές που ζει η Ουκρανία, έσκασε και η παρακάτω μούφα.

Αντιγράφω από το iefimerida (κλικ) που ήταν και το πρώτο από τα ελληνικά μέσα που το διέδωσε, για να ακολουθήσουν και οι άλλοι στη συνέχεια:


Ρώσοι κατεβάζουν τανκς στην Ουκρανία από πολεμικά πλοία -Η εικόνα που προκάλεσε παγκόσμιο πανικό
27.02.2014 11:44
Αν και δεν είναι δεδομένη η γνησιότητα της φωτογραφίας, η ανάρτησή της και μόνο, αρκεί για να προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό, για τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών στην Ουκρανία.
Το θερμόμετρο εκτινάσσεται στα ύψη με φωτογραφίες σαν και αυτή που ανέβασε την τελευταία ώρα στο twitter, το AmericanDefenceNews. Η συγκεκριμένη δείχνει, όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι ιθύνοντες του αμερικανικού site, πλοία του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας, να αποβιβάζουν στην Κριμαία τανκς και στρατιώτες.
Αν και δεν είναι επιβεβαιωμένη η γνησιότητα της φωτογραφίας, ούτε κανείς μπορεί να είναι σίγουρος πότε και πού έχει τραβηχτεί, η ανάρτησή της και μόνο αρκούσε, για να προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό για τις εξελίξεις στην περιοχή.
Πάλι καλά που κρατάει και μια πισινή, λες και ήταν πολύ δύσκολο να εξακριβώσεις τη γνησιότητα (εμένα μου πήρε γύρω στα 4 δευτερόλεπτα). Η φωτογραφία είναι γνήσια, δεν είναι προϊόν photoshop, απλά δεν είναι τωρινή. Συγκεκριμένα υπάρχει εδώ και χρόνια στο site του ρωσικού υπουργείου άμυνας (κλικ εδώ), και απεικονίζει κάποια παλαιότερη άσκηση του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
πηγή
Ενώ παρακάτω, μπορείτε να δείτε την ίδια φωτογραφία δημοσιευμένη στις 15 Σεπτεμβρίου 2012 (στα ρωσικά, Сентя́брь = Σεπτέμβριος).
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου