HOAX: Στη Βραζιλία ούτε εμφανίστηκε Λυκάνθρωπος (!!!!), ούτε απαγορεύτηκε η κυκλοφορία το βράδυ.

Κανονικά δε θα'πρεπε να γίνει καν η συγκεκριμένη ανάρτηση, μιας και το θέμα είναι αστείο από μόνο του, αλλά αφού το είδα σε αρκετά μέσα μεγάλης επισκεψιμότητας να το δημοσιεύουν στα σοβαρά, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η βλακεία είναι πραγματικά ανίκητη. Πάμε λοιπόν.

πηγή1, πηγή2, πηγή3, πηγή4, πηγή5, πηγή6
Αντιγράφω:
Μπορεί να μην έχουμε πανσέληνο, όμως κάμερα ασφαλείας σε πάρκο της Βραζιλίας κατέγραψε ένα μυστήριο ον που μοιάζει με λυκάνθρωπο να βολτάρει μέσα στα άγρια μεσάνυχτα, τρομοκρατώντας τους περαστικούς.
Το 44 δευτερολέπτων video κάνει τον γύρο του διαδικτύου, μετά και από σειρά μαρτυριών που λένε ότι είδαν έναν λυκάνθρωπο στην πόλη Σάο Γκονσάλο ντε Κάμπος στην επαρχία της Μπαΐα.
Ο πρώτος που αντίκρυσε τον λυκάνθρωπο ήταν ένας κάτοικος με το όνομα Πίνγκο, ο οποίος αποκάλυψε ότι του όρμησε, αλλά παρ’ όλ’ αυτά κατάφερε να του ξεφύγει.
Όπως είπε το μαύρο τέρας αγγίζει τα δύο μέτρα και αν και στην αρχή δεν τον πίστευαν πολλοί, τώρα που και άλλοι έχουν συναντήσει το τρομακτικό αυτό ον αρχίζουν να πιστεύουν ότι όντως πρόκειται για λυκάνθρωπο.
Μάλιστα η κυβέρνηση μετά από τις καταγγελίες απαγόρευσε την κυκλοφορία στο πάρκο μετά τις εννιά το βράδυ.
Δείτε το video…
Μάλιστα...
Είναι εμφανές ότι στο 44 δευτερολέπτων θολό και κάκιστης ποιότητας κλιπ βλέπουμε δύο άσχετα μεταξύ τους βίντεο. Στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα η κάμερα είναι στατική και μάλλον πρόκειται για κάποιον πίθηκο που περιφέρεται στο ζωολογικό κήπο (άμα κρίνουμε και από το σχοινί που κρέμεται και είναι στάνταρ σε τέτοιες περιπτώσεις για να παίζουν τα συμπαθή ζώα), ενώ στα τελευταία 14 δευτερόλεπτα η κάμερα κινείται και zoom-άρει σε κάποιον μασκαρεμένο άνθρωπο που φοράει μαύρη μπλούζα και σκούρο -αλλά όχι μαύρο- παντελόνι! (βλ. εικόνα δίπλα).
Πέρα από αυτό όμως, η είδηση είναι πέρα για πέρα ψευδής, μιας και το video στο youtube αναφέρει στον τίτλο του "Criatura filmada em São Gonçalo dos Campos 05.02.2014" (Βραζιλιάνικα πορτογαλικά: "Πλάσμα που βιντεοσκοπήθηκε στο São Gonçalo dos Campos στις 05.02.2014"), ενώ άμα ψάξουμε λιγάκι, θα βρούμε ακριβώς το ίδιο video ανεβασμένο  στις 23 Ιουνίου 2007 (ναι, εφτά χρόνια πριν!, συγκεκριμένα ΕΔΩ) με περιγραφή "registrado pelas câmeras de segurança da casa do césar, na lua cheia da quaresma de 2007", δηλαδή "καταγραφή από κάμερα ασφαλείας στο casa do césar (σημ. "σπίτι του Καίσαρα" αυτολεξεί, αλλά μάλλον εννοεί κάποια συγκεκριμένη τοποθεσία στη Βραζιλία), την πανσέληνο της Σαρακοστής 2007".
πηγή
Φρέσκα κουλούρια ο "λυκάνθρωπος" λοιπόν...
Συνυπολογίζοντας στα παραπάνω ότι ο πρώτος που "είδε" τον "λυκάνθρωπο" σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι κάποιος "Πίνγκο" (κοινότατο όνομα στη Βραζιλία, σα να λέμε "Μάκης", τρέχα-γύρευε δηλαδή), καθώς και το δημοσίευμα της Huffington Post (κλικ ΕΔΩ) όπου βλέπουμε ότι οι τοπικές αρχές δεν έχουν ασχοληθεί καν, αλλά αυτά τα φούμαρα περί "απαγόρευσης της κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ" είναι απλά μερικοί τρομαγμένοι ντόπιοι που από μόνοι τους αποφάσισαν να μην κυκλοφορούν το βράδυ, έχουμε την πλήρη εικόνα της μούφας, που είναι πραγματικά εξωφρενικό το πόσο διαδόθηκε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου