FAKE NEWS: Η αλήθεια γύρω από τον 4χρονο πιτσιρικά που θεωρήθηκε ότι περιπλανιόταν στην έρημο της Συρίας

Πάνω που είχα μαζέψει τα στοιχεία για την εν λόγω φούσκα που διαδόθηκε παγκοσμίως τις τελευταίες μέρες, με πρόλαβε το kar.org, οπότε θα αναδημοσιεύσω απλά, μιας και δεν έχω να προσθέσω κάτι. Για άλλη μια φορά, η δραματική κατάσταση στη Συρία γίνεται παιχνιδάκι στα χέρια του κάθε κανίβαλου δημοσιοκάφρου για να πάρει μερικά κλικς παραπάνω.


Χθες το βράδυ, η Hala Gorani από το CNN έγραψε στο twitter ότι ένα αγόρι τεσσάρων ετών από τη Συρία βρέθηκε στην απεραντοσύνη της ερήμου της Ιορδανίας. Συγκεκριμενα έγραψε: «Tο προσωπικό του ΟΗΕ βρήκε των 4χρονο Μαρουάν να διασχίζει μόνος του την έρημο καθώς είχει χαθεί από την οικογένεια του που προσπαθούσε να διαφύγει από τη Συρία». Η είδηση μεταδόθηκε σαν αστραπή.



Αλλά λίγο αργότερα, ο Andrew Harper, ένας εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ιορδανία, με ένα δικό του tweet αποσαφήνισε την κατάσταση. Φαίνεται ότι η εικόνα ήταν μέρος μιας άλλης μεγαλύτερης. Ο Μαρουάν ήταν απλά σε μικρή απόσταση πίσω από την οικογένειά του, όπως συχνά συμβαίνει με τις ομάδες των προσφύγων: τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι ή οι άρρωστοι βαδίζουν πιο αργά και γι’αυτό έπονται της ομάδας.






Όμως το αρχικό tweet της Hala Gorani έγινε retweet 8.000 φορές και δημοσιεύθηκε σε πολλές σελίδες μέσων ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο. Η πραγματική ιστορία, όμως, δεν διαδόθηκε τόσο πολύ.
Πηγη: http://iacknowledge.net/the-truth-behind-that-4-year-old-syrian-boy-found-alone-in-the-desert-photo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου