HOAX: Η επανεμφάνιση του "Ισίδωρου Πόσδαγλη" που "είχε προβλέψει την οικονομική κρίση από το 1952"

Ένας φίλος ήρθε απόψε απ'τα παλιά... Ένα προπέρσινο hoax έκανε την επανεμφάνισή του στα εγχώρια blogs και site, για τον δήθεν ξεχασμένο μελετητή Ισίδωρο Πόσδαγλη που από το 1952 είχε εκδώσει ένα βιβλίο με τίτλο "Πατριωτική Οικονομική Πολιτική", το οποίο μυστηριωδώς εξαφανίστηκε και όπου περιεγραφε με λεπτομέρειες την σημερινή οικονομική κατάσταση.


πηγή1, πηγή2, πηγή3, πηγή4
Πρόκειται για ένα hoax που διαδόθηκε αρκετά το πρώτο δεκαήμερο του 2012, με αρχική πηγή του "κακού", το ιστολόγιο tyxaios.blogspot.com (ΕΔΩ η επίμαχη ανάρτηση από τις 9.1.2012). Ανασύρθηκε από τη ναφθαλίνη την τελευταία βδομάδα περίπου, και αφού πέρασε από το γνωστό σαβουρο-site defencenet, τραβάει για νέες μέρες δόξης.
Φυσικά και είναι ξανά παρόν το ερασιτεχνικό photoshop με τους τίτλους του βιβλίου στο μονοτονικό από το 1952, ο χάρτης των γερμανών ναζί που είχε "προβλέψει" και τη διάλυση της ΕΣΣΔ και της Γιουγκοσλαβίας, φυσικά και είναι παρούσες οι αδιανόητες "ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΠΙΣΤΙΡΛΗ", φυσικά και, παρότι η απάτη έχει αποκαλυφθεί εδώ και δύο χρόνια, πάλι υπήρχαν bloggers που δε διέθεσαν δύο (2) δευτερόλεπτα από τον χρόνο τους για να google-άρουν το όνομα και να διασταυρώσουν έστω και υποτυπωδώς τα στοιχεία.
Αν ενδιαφέρεστε για την αποκάλυψη της φάρσας, την έχουν κάνει άλλοι, ήδη πριν από μένα, οπότε απλά θα σας παραπέμψω ΕΔΩ ή για πιο διεξοδική ανάλυση ΕΔΩ, και απλά θα βάλω παρακάτω το βίντεο με έναν "αυθεντικό" Μπιστιρλή για να γελάσουμε λιγάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου