Tα "άγνωστα πλάσματα" που βρέθηκαν σε υπόνομο

Δεν το πρόλαβα το συγκεκριμένο θέμα όταν ήταν "ζεστό" στο εγχώριο διαδίκτυο (πριν κάνα μήνα περίπου), ας είναι. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

πηγή1, πηγή2, πηγή3, πηγή4

Αντιγράφω από κάποιο από τα site που το αναπαρήγαγαν (σε όλα το ίδιο κείμενο είναι έτσι κι αλλιώς):
Ο τίτλος τα λέει όλα… Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να βρούμε και να συλλέξουμε κάποιες πληροφορίες γι΄ αυτά τα πλάσματα ή τους οργανισμούς!

Όπως και να ΄χει αυτά που θα δείτε στο βίντεο είναι πολύ παράξενα και δεν γνωρίζουμε αν προέρχονται από κάποιο είδος μετάλλαξης, αν είναι κάτι το εξωγήινο ή αν απλά είναι κάτι όχι και τόσο γνωστό στο ευρύ κοινό!

Δείτε το βίντεο και όπως πάντα τα συμπεράσματα δικά σας!!!



Εμ βέβαια, πού να μπορέσεις να βρεις πληροφορίες όταν η μόνη σου έννοια είναι να αναμεταδώσεις το συντομότερο ό,τι μπούρδα βλέπεις μπροστά σου. Με ένα google-άρισμα τεσσάρων δευτερολέπτων θα μπορούσαν όλοι να βρουν ότι το συγκεκριμένο θέμα είχε απασχολήσει αρκετά την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ πριν τέσσερα χρόνια, και η φύση του video έχει ξεκαθαριστεί.

H περίπτωση του "πλάσματος στον υπόνομο της North Carolina"
"Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να βρούμε και να συλλέξουμε κάποιες πληροφορίες γι΄ αυτά τα πλάσματα ή τους οργανισμούς!" λένε όσοι το αναπαρήγαγαν, κι όμως το google βγάζει ενάμισι εκατομμύριο αποτελέσματα, με τη λύση του μυστηρίου πρώτη-πρώτη! Και, όπως καλά θα φαντάζεστε, η απάντηση στο ερώτημα "δεν γνωρίζουμε αν προέρχονται από κάποιο είδος μετάλλαξης, αν είναι κάτι το εξωγήινο ή αν απλά είναι κάτι όχι και τόσο γνωστό στο ευρύ κοινό" είναι φυσικά η τρίτη.

Το αρχικό βίντεο δεν υπάρχει πια στο youtube, αλλά το έφερε στο φως το Αμερικάνικο sci-fi site io9.com (κλικ εδώ) στις 30 Ιουνίου του 2009. Το θέμα διαδόθηκε από τα τοπικά μέσα του Raleigh της North Carolina  αρχικά (κλικ εδώ), και στη συνέχεια στις υπόλοιπες ΗΠΑ, με αποτέλεσμα το βίντεο του "πλάσματος στον υπόνομο" να γίνει viral το υπόλοιπο καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς.
Φυσικά, αφού το ζήτημα απασχόλησε την κοινή γνώμη, ήρθε σύντομα και η εξήγηση, την οποία βρίσκουμε εύκολα, π.χ. ΕΔΩ, απ'όπου και θα μεταφράσουμε για να φτάσουμε στη λύση.

Το βίντεο
Δημοσίευμα του News14 της Carolina, στις 2 Αυγούστου 2009 (πηγή)

Το βίντεο δεν είναι fake, είναι αληθινό, και τραβήχτηκε στις 27 Απριλίου του 2009, από κάποιον εργαζόμενο της εταιρίας Malphrus Construction που απασχολούταν στη συντήρηση του υπονόμου του Cameron Village της North Carolina (το αποχετευτικό σύστημα της συγκεκριμένης περιοχής είχε κατασκευαστεί το 1949). Η York Properties (ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου αποχετευτικού δικτύου) είχε αναθέσει στην Malphrus Construction τις εργασίες συντήρησης, και το βίντεο τραβήχτηκε κατά την επιθεώρηση της κατάστασης του δικτύου, ουσιαστικά για να φανεί αν στο δίκτυο υπάρχουν εμπόδια, φθορές, ρωγμές κλπ.

Περίπτωση α: Tubifex worms
Σε δηλώσεις του, ο Ed Buchan, συντονιστής περιβάλλοντος του Τμήματος Δημοσίων Έργων του Raleigh, αναφέρει ότι οι βιολόγοι που εξέτασαν την περίπτωση βεβαιώνουν πως το "πλάσμα" δεν είναι τίποτε άλλο από μια αποικία "σκουληκιών του βάλτου", ή αλλιώς "tubifex worms".
"(Στο βίντεο) μοιάζουν σαν να αντιδρούν στο φως της κάμερας, αυτό το φως είναι αρκετά θερμό" είπε ο Buchan.

ΕΔΩ το σχετικό λήμμα στη wikipedia για τα tubifex worms και παρακάτω ένα σχετικό βίντεο όπου φαίνονται καθαρότερα:



Το συγκεκριμένο είδος σκουληκιών απαντάται συχνά στους υπονόμους και μάλιστα είναι σύνηθες να πωλούνται σε pet shops ως τροφή για ψάρια, είτε αποξηραμένα, είτε ζωντανά.

Συνεχίζοντας με τις δηλώσεις του Buchan, δήλωσε ότι κι άλλα στελέχη στο τμήμα του τα έχουν δει, αν και οι εμφανίσεις αυτές δεν είναι και τόσο συχνές, ενώ πρόσθεσε ότι το πραγματικό μέγεθος μιας τέτοιας αποικίας είναι περίπου σαν ένα μπαλάκι τέννις, οπότε δεν υπάρχει λόγος να αφαιρεθούν από το αποχετευτικό δίκτυο, αφού δεν προκαλούν κανένα μπλοκάρισμα στους αγωγούς.

Περίπτωση β: Βρυόζωα
Από την άλλη πλευρά, ο Καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της North Carolina Tom Kwak δήλωσε ότι μπορεί και να μην είναι αποικία σκουληκιών, αλλά βρυοζώων.
"Πιστεύω είναι αποικία βρυοζώων, πολύ μικρά ζώα που μοιάζουν με ύδρες και ζουν μαζί σε αποικίες, και προεκτείνουν πλοκάμια για να τραφούν. Και όταν ενοχλούνται, αποσύρονται σε μικρούς σωλήνες που τα ίδια χτίζουν".
Ο Kwak πρόσθεσε ότι τα βρυόζωα δεν είναι βρώμικα και δεν μεταφέρουν ασθένειες, ούτε δαγκώνουν, ούτε τσιμπάνε.

Πληροφορίες για τα βρυόζωα μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ και ένα σχετικό βίντεο παίζει παρακάτω:


Δεν είμαι επιστήμονας και δεν μπορώ να αμφισβητήσω, πάντως πιο πειστική μου φαίνεται η πρώτη εκδοχή.
Πάντως σίγουρα όχι οι αρλούμπες περί "μεταλλαγμένων" και "εξωγήινων"...

2 σχόλια: