HOAX: Το μυστικό της αιωρούμενης πέτρας που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει...

Επανεμφανίστηκε η συγκεκριμένη απάτη τις τελευταίες μέρες, μετά από περίπου ένα χρόνο. Θεωρητικά η ιστορία λέει:
"Ένας τεράστιος βράχος σε ένα χωριό της Αλ-Hassa στην Σαουδική Αραβία αιωρείται 11 εκ. από το επίπεδο του εδάφους μια φορά το χρόνο κατά τη διάρκεια του μήνα Απριλίου και παραμένει στην θέση αυτή για περίπου 30 λεπτά. Λένε ότι πριν από μερικά χρόνια, ένας τρομοκράτης σκοτώθηκε πίσω από αυτό το βράχο καθώς ήταν κρυμμένος εκεί. Το περιστατικό αυτό έγινε κατά το μήνα Απρίλιο του 1989. Μπορείτε να δείτε τις κηλίδες του αίματος πάνω στο βράχο οι οποίες κατά περίεργο τρόπο, την συγκεκριμένη στιγμή της αιώρησης είναι υγρές.
Οι κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν να σκουπίσουν πολλές φορές τους λεκέδες αυτούς αλλά μάταια. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εμφανίζονται και πάλι στο βράχο αυτόματα.
Οι νόμοι του Ισλάμ δεν επιτρέπουν να γνωστοποιείται το θέμα αυτό παρά του ότι στην Αραβία το γεγονός αυτό παραμένει ως κοινό μυστικό."
πηγή1, πηγή2, πηγή3, πηγή4, πηγή5
 Το συγκεκριμένο θέμα είχε παίξει αρκετά και πέρσι, συγκεκριμένα κάπου τον Οκτώβριο του 2012 έκανε την εμφάνισή του στο ελληνικό διαδίκτυο, π.χ. κλικ ΕΔΩ.

Η συγκεκριμένη απάτη κυκλοφορεί χρόνια τώρα στο διαδίκτυο (π.χ. δείτε ΕΔΩ μια ανάρτησή της από τον Ιανουάριο του 2006) και έχει ήδη αποκαλυφθεί στο hoax-slayer (κλικ ΕΔΩ), αλλά μιας και το πολύ καλό blog antichainletter  έχει κάνει τη δουλειά και στα ελληνικά, θα αναδημοσιεύσω απλά από ΕΔΩ μιας και δεν έχω να προσθέσω κάτι.

Το μυστικό του αιωρούμενου βράχου…
Posted on 19/03/2013    by Antikleidi Blog

ένα ακόμη δημοσίευμα μαϊμού που προσπαθεί άστοχα ν αποδείξει την δύναμη του Αλλάχ ….  Μάλιστα όπως λέει κι ο φίλος  που το ανακάλυψε: Kαι πάλι δεν συγκρίνεται με τις Παναγίες που δακρύζουν!!

Ένας τεράστιος βράχος σε ένα χωριό της Αλ-Hassa στην Σαουδική Αραβία αιωρείται 11 εκ. από το.. επίπεδο του εδάφους μια φορά το χρόνο κατά τη διάρκεια του μήνα Απριλίου και παραμένει στην θέση αυτή για περίπου 30 λεπτά!

Λένε ότι πριν από μερικά χρόνια, ένας τρομοκράτης σκοτώθηκε πίσω από αυτό το βράχο καθώς ήταν κρυμμένος εκεί. Το περιστατικό αυτό έγινε κατά το μήνα Απρίλιο του 1989. Μπορείτε να δείτε τις κηλίδες του αίματος πάνω στο βράχο οι οποίες κατά περίεργο τρόπο, την συγκεκριμένη στιγμή της αιώρησης είναι υγρές.

Οι κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν να σκουπίσουν πολλές φορές τους λεκέδες αυτούς αλλά μάταια. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εμφανίζονται και πάλι στο βράχο αυτόματα.

Οι νόμοι του Ισλάμ δεν επιτρέπουν να γνωστοποιείται το θέμα αυτό παρά του ότι στην Αραβία το γεγονός αυτό παραμένει ως κοινό μυστικό.

……….

υπάρχει και σχετικό βίντεο:

…………..

φυσικά είναι κι αυτό εισαγόμενο – να μια από τις διάφορες παραλλαγές του με περισσότερη “σάλτσα” :

Subject: Floating rock miracle…

See this miracle….. …….its unbelievable! !!

Surprising Rock

A huge rock in a village of Al-Hassa region, SAUDI ARABIA raises 11 cms from the ground level once in a year during the month of April and stays elevated for about 30 minutes !!!

They say that 17 years ago, one terrorist [for criminal, he was terrorists, but actually Mujahid] was shot dead behind this rock as he was hidden there. This encounter happened in the month of April 1989. You can see the fresh blood stains on the rock. Most surprisingly, when the rock raises from the ground, these stains become darker, fresher and wet. Local residents tried to wipe off the stains several times, but after some time it appears again on the rock automatically. …. isn’t it astounding ?

Have a look….



αν δούμε όμως τον βράχο απο διαφορετικές γωνίες θέασης τι γίνεται?



Το “εκπληκτικό” σ αυτόν τον δήθεν αιωρούμενο βράχο είναι στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα μιας στοιχειώδους ψηφιακής επεξεργασίας και όχι οποιουδήποτε είδος θαύματος ή κάποιο υπερφυσικό γεγονός. Στην πραγματικότητα , ο μεγάλος βράχος που εμφανίζεται στην πειραγμένη φωτογραφία συγκρατείται από φυσικά υποστηρίγματα,  απλά παρατηρούμε το αποτέλεσμα της φυσικής διαδικασίας μιας διάβρωσης.

ο βράχος βρίσκεται σε μια περιοχή στη Σαουδική Αραβία γνωστή για τους διαβρωμένους και τις παράξενα διαμορφωμένες προεξοχές βράχων  Al Ahsa (ή Al Hasa) :

http://www.panoramio.com/photo/499068

η φάρσα ξεκίνησε μάλλον από δω , όταν το 2006   ένας άραβας δημοσίευσε αυτή τη φωτό

http://www.flickr.com/photos/arabianstory/1435252816/in/pool-1440213@N22/

και κάποιος πονηρός απλά την “photoshop-ιασε”

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε κι εδώ:

http://www.al-habib.info/review/floating-rock-jerussalem-hoax.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου