ΣOK! Διασταυρώνουν ανθρώπους με ζώα στη Βρετανία-ΔΕΙΤΕ (όχι, δείτε λέμε!)

Επανεμφανήστηκε την τελευταία εβδομάδα η συγκεκριμένη είδηση, η οποία κάνει τον γύρο του διαδικτύου καιρό τώρα.

πηγή
πηγή1, πηγή2, πηγή3
Μεγάλο θέμα η γενετική και ως πού φτάνουν τα όριά της, αυτό πάντως που είναι σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη είδηση (που γυροφέρνει στα συνομωσιολογικά/παραεπιστημονικά site εδώ και πολλά χρόνια) και ειδικά οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που τη συνοδεύουν, μικρή σχέση έχουν με το τι πραγματικά συμβαίνει.

Η Είδηση
πηγή
Η τελευταία version του θέματος (με τη λεπτομέρεια των 150 εμβρύων στο Ηνωμένο Βασίλειο δηλαδή) έχει σαν ρίζα ΑΥΤΗ την ανάρτηση από τη διεθνώς γνωστή Βρετανική συντηρητική μπαζοφυλλάδα Τhe Daily Mail, με ημερομηνία δημοσίευσης 22 Ιουλίου 2011 και συγγραφείς τους Daniel Martin and Simon Caldwell.
Όπως είπαμε και παραπάνω, το ζήτημα είναι τεράστιο, και μια έρευνα σε βρετανικά sites οδήγησε σε διχογνωμίες, πάντως η "αξιοπιστία" της Daily Mail δεν είναι και η ισχυρότερη του πλανήτη (το αντίθετο), και δε βρήκα πουθενά κάποια επίσημη απάντηση από την επιστημονική κοινότητα του Ηνωμένου Βασιλείου. Σε διάφορα σχόλια πάντως, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τα συγκεκριμένα πειράματα (αν όντως υπήρξαν με τον τρόπο που τα παρουσιάζει η Daily Mail) κινούνταν μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας με βάση τη νομοθεσία του ΗΒ. Επίσης τεράστιο ζήτημα και το τελευταίο, αν κάποιος έχει όρεξη να το ψάξει περισσότερο (εμένα το επίπεδο των επιστημονικών μου γνώσεων δε με βοηθά) ας ξεκινήσει από ΕΔΩ και ας κάνει μια έρευνα, θα είχε ενδιαφέρον.

Αυτό πάντως που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, είναι οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τα ελληνικά άρθρα.

Οι φωτογραφίες
Η Patricia Piccinini με μία δημιουργία της (πηγή)
Patricia Piccinini
The Young Family, 2002 (πηγή)
Παρατηρήσατε ότι η αρχική ανάρτηση από την Daily Mail έχει άλλες φωτογραφίες; Σας έκανε εντύπωση το πόσο καθαρές και καλοφωτισμένες είναι οι φωτογραφίες από αυτά τα πλάσματα που "δημιουργούν οι επιστήμονες διασταυρώνωντας άνθρωπο με ζώα";
Patricia Piccinini
Leather Landscape, 2003 (πηγή)
Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες κυκλοφορούν σε chain mail εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον (εγώ προσωπικά τις θυμάμαι σε εισερχόμενο chain mail στο inbox μου κάπου το 2005-6), είτε μόνες τους, είτε συνοδεύοντας κάποιο αντίστοιχης θεματολογίας κείμενο, και πρόκειται για γλυπτά της Αυστραλής Γλύπτριας Patricia Piccinini (γεννημένη το 1965 στη Σιέρα Λεόνε).
Patricia Piccinini
1. Nature’s Little Helpers - Surrogate (for the Northern Hairy Nosed Wombat), 2004 (πηγή)
Η Piccinini έχει φιλοτεχνήσει μια σειρά από γλυπτά τηντελευταία δεκαετία πάνω ακριβώς σ'αυτό το θέμα: την διασταύρωση ανθρώπου με ζώα. Οι φωτογραφίες που "κοσμούν" τα παραπάνω hoaxes είναι παρμένες από εκθέματα που παρουσιάστηκαν στη Μπιενάλε της Βιέννης το 2004.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη συμπαθέστατη κυρία Piccinini να μιλάει για το έργο της.


Το οποίο φυσικά, δεν είναι προϊόν κάποιου φρικτού πειράματος σε κάποιο κρυφό εργαστήριο, αλλά για δημιούργημα των χεριών της κυρίας Piccinini στο ατελιέ της...
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου