Το "διεθνές ένταλμα σύλληψης του Σόρος" από τον Πούτιν και ιστορίες για αγρίους

(Επαν)Εμφανίστηκε τις τελευταίες μέρες η ιστορία που θέλει τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν να έχει εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του γνωστού δισεκατομμυριούχου μεγαλοεπενδυτή Τζωρτζ Σόρος.


πηγή1, πηγή2, πηγή3
Για τους συνομωσιολόγους και τους δεξιούς/ακροδεξιούς ολόκληρου του Δυτικού Κόσμου, η είδηση αντιπροσωπεύει την πάλη μεταξύ δύο αρχετυπικών συμβόλων. Από τη μία ο χαλύβδινος, ρωμαλέος, χριστιανός ευρωπαίος ηγέτης Πούτιν, από την άλλη ο παρασκηνιακός, τυχοδιώκτης, ύπουλος, εβραίος τοκογλύφος Σόρος. Για τους συντηρητικούς κύκλους, δεν πρόκειται για τη διαμάχη μεταξύ δύο ισχυρών, αλλά μάλλον για την πάλη του Καλού με το Κακό. Καθόλου τυχαίο που η είδηση παίζει τόσο πολύ, έτσι είχε γίνει και ...την προηγούμενη φορά, στις αρχές του 2012.
πηγή1, πηγή2, πηγή3, πηγή4
Tα άρθρα αναφέρουν ως πηγή "Ιταλικά ειδησεογραφικά site", πιο συγκεκριμένα όμως, πρόκειται για ένα άρθρο κάποιου Belli Corrado στο site Stampalibera.com με ημερομηνία 1η Φεβρουαρίου 2012. Mε μια πρόχειρη ματιά μέσω google translate, βλέπουμε ότι το site είναι φουλ συνομωσιολογικό (παίζουν πολύ Νέα Τάξη Πραγμάτων, αεροψεκασμοί κλπ), οπότε η αξιοπιστία κλονίζεται.
πηγή
Στο αγγλόφωνο διαδίκτυο, η είδηση έχει παίξει (περίπου στο ίδιο διαστημα, Φεβρουάριος 2012) αρκετά, αλλά και πάλι σε αμφιβόλου αξιοπιστίας ιστοσελίδες. Κανένα μεγάλο και αξιόπιστο ειδησεογραφικό site δεν έχει παίξει αυτή την (ιδιαιτέρου βαρύτητας) είδηση και αυτό είναι μάλλον ανησυχητικό. H δε αναζήτηση στα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ria novosti και russia today με λέξεις-κλειδιά "Пу́тин Сорос" (τα ονόματα του Πούτιν και του Σόρος στα ρώσικα) εμφανίζει μηδενικά αποτελέσματα, πράγμα τουλάχιστον περίεργο, μιας και αυτή υποτίθεται πως θα ήταν μια κίνηση-γροθιά στο παγκόσμιο οικονομικό κατεστημένο από τον Ρώσο Πρόεδρο.
Ο λόγος που κανένα σοβαρό site δεν ασχολήθηκε με το θέμα είναι απλός. Πέρα από τα "τεχνικά ζητήματα", του κατά πόσο είναι εφικτό βάσει διεθνούς δικαίου ένας ηγέτης κράτους να εκδίδει ένταλμα σύλληψης εναντίον πολίτη άλλου κράτους χωρίς την ανάμιξη της ιντερπόλ και λοιπές νομικές διατυπώσεις άνευ ουσιαστικής σημασίας, η παλαιότερη εμφάνιση του θέματος στο διαδίκτυο προέρχεται από το youtube και είναι η παρακάτω:



Αναρτημένο από το κανάλι ThankYouWhiteKnights (το οποίο τρέχει και blog με το ίδιο όνομα) στις 24 Ιανουαρίου 2012. Το κανάλι/blog ειδικεύεται στις συνομωσιολογικές "αναλύσεις" με ιδιαίτερη προτίμηση στα UFO (!), και το video δεν έχει εικόνα, μόνο την απαγγελία ενός κειμένου μέσω voice reader (δεν μιλάει κάποιος άνθρωπος δηλαδή, αλλά software που μεταφέρει τον γραπτό λόγο σε προφορικό). Το δε "by Tom Heneghan" στον τίτλο είναι παραπλανητικό, μιας και ο θρησκευτικός (!) συντάκτης του Reuters με το ίδιο όνομα, καμία σχέση δεν έχει με αυτά τα πράγματα και δεν ανήρτησε τίποτα σχετικό εκείνο το διάστημα, πρόκειται για κάποιον άσημο χρήστη του myspace με το ίδιο όνομα που διατηρούσε blog (το οποίο σήμερα είναι κλειστό).
Ευτυχώς στην περιγραφή του video υπάρχει και το κείμενο (μιας και έκοψα φλέβα ακούγοντας επί τέσσερα λεπτά ένα ρομποτικό voice reader), όπου εκτός από το ένταλμα του Πούτιν για τον Σόρος, μαθαίνουμε και για την ...μήνυση που έκανε (;) εκείνες τις μέρες η ελληνική κυβέρνηση ενάντια στις Goldman Sachs και J.P. Morgan (έλα;), όπου οποιαδήποτε προσπάθεια διάσωσης των οίκων αξιολόγησης θα έληγε με επέμβαση του αμερικανικού στρατού (η κυβέρνηση Παπαδήμου όλα αυτά, έτσι;)...

1 σχόλιο:

  1. Play free card games online - Dr. Gamble
    Play the most popular card games online. Free online 구리 출장마사지 games. Play with no download required. Play for free or real 통영 출장샵 money 안동 출장마사지 with Dr. Gamble. The most 춘천 출장안마 popular 광양 출장마사지 card game:.

    ΑπάντησηΔιαγραφή