HOAX: Ο Aleister Crowley (δεν) ήταν ο παππούς του George W. Bush.

Μάλιστα, το είδαμε κι αυτό. Ο George W. Bush είναι λέει εγγονός του γνωστού αποκρυφιστή Aleister Crowley (1875-1947).

πηγή
Το γεγονός ότι ο Crowley δεν είναι τόσο γνωστός στην Ελλάδα όσο π.χ. στις Η.Π.Α. είναι μάλλον η αιτία που το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει "παίξει" τόσο  πολύ στην εγχώρια συνομωσιολογική μπλογκόσφαιρα, πάντως η πρώτη του είσοδος στα ελληνικά blogs πρέπει να ήταν από το blog anti-ntp το Μάιο του 2012. Έκτοτε το θέμα ανακυκλώθηκε από αρκετά άλλα ανάλογου ύφους εγχώρια blogs, πάντα με μηδενική έρευνα, διατηρώντας συνήθως ακόμα και αυτή τη θλιβερή χρήση των κεφαλαίων και αυτό το υπέροχο "ΑΛΣΙΤΕΡ (sic) ΚΡΟΟΥΛΥ".

Ως συνήθως, πέρα από δύο συνοδευτικά "ντοκυμαντέρ" που δεν αντεξα να παρακολουθήσω, καμία πηγή δεν αναφέρεται, οπότε ξεκίνησα να βρω τα στοιχεία των γονέων του "αγαπητού" τέως πλανητάρχη. H σύζυγος του George Bush του πρεσβύτερου, είναι λοιπόν η (γεννημένη στη Νέα Υόρκη το 1925) Barbara Bush, τρίτη κόρη της Pauline Robinson (1896–1949) και του Marvin Pierce (1893–1969). Ο τελευταίος ήταν πρόεδρος του επιτυχημένου εκδοτικού οίκου της εποχής, McCall Corporation. Μάλιστα.
Kαι πού κολλάει ο Crowley, ο οποίος εκείνο τον καιρό (1924-5) περιπλανώταν στην Ευρώπη εξορισμένος από την Ιταλία του Μουσολίνι;

Για να βρω την απάντηση, έπρεπε να πλοηγηθώ σε έναν ωκεανό αναρτήσεων στις αγγλόγλωσσες ιστοσελίδες, όπου πραγματικά το θέμα "καίει". Προσπάθησα να βρω την πρώτη (τουλάχιστον την παλαιότερη διαθέσιμη) ανάρτηση της θεωρίας, για να αποφύγω φαινόμενα "χαλασμένου τηλεφώνου", και ο καλός μας φίλος το google με βοήθησε.

Η παλαιότερη (και όπως αποδείχτηκε τελικά, πρώτη) εμφάνιση της συγκεκριμένης θεωρίας έγινε στο αμερικάνικο blog cannonfire, ένα σαββατιάτικο απόγευμα του Απρίλη του 2006, όπου ο συντάκτ... ώπα, μισό.

ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ!!!!!!!
Ναι λοιπόν, όσο αδιανόητο κι αν φαίνεται, καθόμαστε και ασχολούμαστε με ένα πρωταπριλιάτικο αστείο που ξέφυγε από κάθε έλεγχο.
Η (πραγματικά αστεία) ιστορία της "σύνδεσης" μεταξύ του Crowley και του γενεαλογικού δέντρου των Bush δεν έχει τόση σημασία, όσο το ότι αυτή η φάρσα έφτασε να διαδοθεί τόσο πολύ στις Η.Π.Α., όπου έπαιξε και στην εκπομπή του (παγκοσμίως γνωστού συνομωσιολόγου) Alex Jones:


Ακόμα και στο promotion του ντοκυμαντέρ σχετικά με τον Crowley "In search of The Great Beast"

Το Cannonfire blog επίσης έχει κάνει και κάποιες άλλες επιτυχημένες πρωταπριλιάτικες φάρσες, όπως τη σχέση της Ηillary Clinton με τη δολοφονία του JFK, τον Μαρξιστή Obama, τη θεωρία σχετικά με τη σχέση του Crowley (ξανά) με τον Kennedy, και άλλα τέτοια πετυχημένα.

Όσες αναρτήσεις και να έκανε το blog εξηγώντας τα αυτονόητα, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο όσον αφορά τη συγκεκριμένη θεωρία συνομωσίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου